Benjamin Moore произвежда качествени бои от 1883 г, като стартира дейността си в Ню Йорк, САЩ. Понастоящем производството се извършва в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Гърция. Продуктите се реализират успешно в целия свят.

   Benjamin Moore е един от лидерите в промишлеността, който винаги е играл важна роля в развитието и внедряването на решения по проблемите на околната среда. През 1968 г. отстрани оловото като съставка във формулите на продуктите си – десетилетие преди законодателството да забрани това. През 1970 г. елиминира и живака от продуктите си – две десетилтия преди Агенцията по защита на околната среда да забрани употребата на живак в интериорните латексови бои.
   Продуктовата гама на Benjamin Moore включва разнообразни покрития – грундове, емулсии, акрилни бои, емайли, политури и предпазители за дърво, за вътрешна и външна употреба.


    Benjamin Moore 515 е първокласна акрилна боя за интериор, която възпроизвежда красив, еднороден матов финиш на добре подготвени гипс, бетон, тухли, зидария, гипсови платна и дърво. Нанася се лесно, с разпръскващо-устойчива формула, съхне бързо и има отлични покривни качества. Почиства се със сапун и вода. Отлична плътност на цвета. Тонира се в цялата цветова гама. Нанася се с четка, валяк или пистолет на два слоя, като 1 л. е достатъчен за 6-7 кв.м.


   Benjamin Moore 505 е 100 % акрилна матова емулсия за външна употреба от най-висок клас, с отлична устойчивост на атмосферни влияния. Изсъхва до получаването на дишащо покритие, устойчиво на шупли. Препоръчва се за зидани повърхности, гипс, бетон, цимент, тухла, както и за дърво. Идеална е за сгради с морско изложение. Тонира се в цялата цветова гама. Цветът е плътен и неподатлив на избледняване. Позволява лесно нанасяне с четка, валяк или пистолет на два слоя, като 1 л. е достатъчен за 6-7 кв.м.


   Benjamin Moore Victory 2003 е висококачествена акрилна боя, специално разработена за вътрешна и външна употреба. Осигурява матово, дишащо хомогенно покритие. Подходяща е за нанасяне върху гипс, бетон, тухли, зидария, гипсови платна и дърво. Почиства се със сапун и вода. Тонира се в светлите цветове. Полага се с четка, валяк или спрей, на два слоя. Един литър покрива 5-6 кв.м.


   Benjamin Moore Victory 2002 е 100% акрилна емулсия за екстериор, с изключителна устойчивост на атмосферни влияния. Може да се нанася върху зидани повърхности, гипс, бетон, цимент, тухла, дърво с помощта на четка, валяк или пистолет. Предлага се в светлите тонове от цветовата гама. Един литър е необходим за двуслойно покритие на 5-6 кв.м.


   Benjamin Moore 322 за кухни и бани е акрилен емайл, който съдържа антиплесенна съставка за контрол на появата на гъбички. Има разпръскващо-устойчива формула и е лесен за нанасяне. Подходящ е за кухни, бани, перални помещения и вътрешни площи, подложени на влага, разплискване на вода и често почистване. Може да се оцветява в светли тонове. Един литър покрива 7-8 кв.м на два слоя. Идеален е за употреба с Benjamin Moore 323 антиплесенен грунд.


   Benjamin Moore 587/589 за дърво и метал е отличен гланциран емайл, който е устойчив на атмосферни влияния. Изсъхва бързо до получаване на твърда, дишаща и миеща се повърхност. Използва се за грундирани и предишно боядисвани повърхности като дървени изделия, метал и стени. Притежава изключителна гладкост и покрива много добре. Не пожълтява. Почиства се със сапун и вода. Предлага се в цялата цветова гама. Един литър е достатъчен за 8-9 кв.м двуслойно покритие.


   Benjamin Moore SuperSpec 181 e акрилен грунд с много добра адхезия за запечатване на нови бетонни и зидани повърхности. Противопоставя се на алкалността, която обикновено причинява ранно падане на боята. Осигурява дишащо покритие с устойчивост срещу набъбване на боята при нови конструкции. Може да се оцветява с оцветители в свтлата гама за по-голяма покриваемост. Не се поддава на атмосферни влияния, когато е покрит с Benjamin Moore 100% акрилни финиши. С един литър се покриват 10-11 кв.м.


   Benjamin Moore Fresh Start 023 е акрилен универсален грунд. Използва се за стени, дърво, гипс, бетон, тухли, гипсови платна,керамични плочки, фурнир, цветни метали, стъкло и твърдо PVC. Полага се лесно с валяк, с минимално разпръскване. Подходящ за нови или вече боядисани повърхности, за вътрешна и външна употреба. Осигурява дишащо покририе с устойчивост срещу набъбване на боята при нови конструкции. Може да се оцветява в светлата гама за по-голяма покриваемост. С един литър се покриват 10-11 кв.м.

   Освен продуктите с широко предназначение, Benjamin Moore предлага и богата гама от покрития със специално предназначение – силикони на акрилна основа, еластични импрегниращи покрития, силиконово-акрилни бои за бетон, латексови лакиращи течности, алкидни лакиращи покрития, акрилно-полиуретанови лакове, импрегниращи „морски” лакове, алкидни антикорозионни грундове и др.

 .com  .bg
    Сподели   webmail (c) 2008 Всички права запазени | Catblue